суббота, 27 декабря 2014 г.

День 6.Сьогодні я приймала участь у педраді!
Активно працювали над питаннями безпечної роботи в Інтернеті. 

Захистіть свою конфіденційність

Добре подумайте, перш ніж публікувати будь-яку персональну інформацію про себе або про Ваших родичів. Ознайомтеся з доступними фільтрами і налаштуйте параметри конфіденційності так, щоб Ваш профіль і певні дані не були доступними для всіх користувачів.

Остерігайтеся інформації із неперевірених джерел

Не довіряйте всьому, що Ви бачите в Інтернеті. Ретельно оцінюйте обґрунтованість інформації, що переглядається, опираючись на джерело, його репутацію і трактування цієї інформації в інших джерелах.

Пам'ятайте, що Інтернет - це публічний простір

Все, що ви пишете або викладаєте в Інтернеті на веб-сторінках, які може переглядати кожен користувач Інтернету, вважається публічним. В інтернеті інформація можепоширюватися швидко, легко і практично нескінченно довго. Цьому процесу складно перешкодити, навіть якщо видалити інформацію відразу після розміщення. Зважайте на це, перш ніж опублікувати чи надіслати щось до Інтернету.

Дізнайтеся, яка поведінка вважається образливою або забороненою

Переконайтеся в тому, що ви поводитеся належним чином і дізнайтеся, як повідомляти про будь-яку невідповідну поведінку.

Обережно ставтеся до копіювання й обміну даними

Копіювати контент з веб-сайту і видавати його за результат власної праці не завжди законно. Копіювання і розповсюдження музики або медіафайлів також може бути незаконним. У разі копіювання інформації і подальшого її використання в іншому місці переконайтеся, що вам відомі обмеження, що накладаються авторським правом.

Будьте обережними, коли зустрічаєтеся з людьми, з якими познайомились через Інтернет

Якщо ви плануєте зустріч із знайомими з Інтернету, повідомте своїх близьких про те, з ким і де Ви зустрічаєтесь, а також обирайте для зустрічі безпечні і людні громадські місця. 

Зупиніться і подумайте, перш ніж викладати зображення з Вашого мобільного пристрою

Це - швидкий і легкий спосіб обміну фото, однак Ви повинні бути впевнені, що фото є доречними для публікації в Інтернеті.

На мобільних пристроях може міститися не менше конфіденційної інформації, ніж на комп'ютері

У Вашому мобільному пристрої можуть залишатися адреси електронної пошти, контакти і навіть паролі, що були введені при відвідуванні сайтів. Тому Вам слід прийняти міри по забезпеченню захисту й безпеки Вашого мобільного телефону.

Будьте обережні, повідомляючи своє місцезнаходження

Деякі сервіси дозволяють обмінюватися координатами із друзями й іншими контактами, однак, повідомляти про своє місцезнаходження рекомендується тільки людям, яким Ви довіряєте. Подумайте: чи хочете Ви, щоб всі знали, де саме Ви перебуваєте (а, отже, і де Вас нема), в конкретний час?

Не забувайте, що може стягуватися плата за передачу даних

Користування послугами мобільного Інтернету може бути пов'язане із передачею великих обсягів даних через мережу Вашого оператора. Зверніться до свого оператора за інформацією про оплату передачі даних.


Комментариев нет:

Отправить комментарий